Safe IBC

Standaard gebeurt de dosering van chemie door het rechtstreeks leegzuigen van een IBC m.b.v. een aanzuiglans. Deze aanzuiglans wordt los in de opening bovenop de IBC gestoken waardoor het moeilijk is om de IBC volledig te ledigen. Om dit probleem op te lossen wordt een Safe IBC-systeem voorzien. Het Safe IBC-systeem bestaat uit een PE-lekbak met daarin een automatisch kantelbaar IBC-platform.

Voordelen

-
Zowel de IBC als het buffertankje staan in een lekbak waarvan de inhoud groter is dan de gezamenlijke inhoud ervan. Bovendien is er een visuele controle van de lekbak mogelijk, waardoor het volgens de Vlarem niet nodig is om hier een lekdetectie op te voorzien.
-
Doordat de IBC begint te hellen van het moment dat de IBC onder een bepaald niveau komt zal deze volledig leeglopen in het buffertankje zonder dat er ongewenst chemie in de IBC blijft zitten.
-
De 100% lege IBC is op een eenvoudige en veilige manier te vervangen.
-
Door de bufferwerking van het tankje kan de IBC vervangen worden zonder stilstand van het proces.
-
Eenmaal aangesloten vormt het geheel een gesloten circuit waardoor eventuele dampen geƫlimineerd worden.
-
Door de niveaumeting (optioneel) op het buffertankje is men voortdurend op de hoogte van het nog aanwezige volume chemie, waardoor men op basis van een melding tijdig nieuwe chemie kan bestellen.