Het Safe IBC Systeem van Eco-Vision

Safe IBC

Ga voor een 100% veilige en lege IBC

Standaard gebeurt de dosering van chemie door het rechts- treeks leegzuigen van een IBC m.b.v. een aanzuiglans. Deze aanzuiglans wordt los in de opening bovenop de IBC gestoken waardoor het moeilijk is om de IBC volledig te ledigen. Om dit probleem op te lossen wordt een Safe IBC-systeem voorzien. Het Safe IBC-systeem bestaat uit een PE-lekbak met daarin een automatisch kantelbaar IBC-platform.

Safe IBC ontwikkeld door Eco-Vision

De IBC bevindt zich op het daarvoor voorziene platform. Een chemie- en beluchtingsslang zorgen voor een dubbele koppeling van de IBC aan de kleine buffertank. Eenmaal de aflaatkraan van de IBC is geopend, nivelleert de inhoud van de IBC zich automatisch met die van de kleine buffertank. De doseerpomp is aangesloten op de onderkant van de buffertank. Omwille van zijn hogere positie, zal de IBC sneller leeg zijn dan de buffertank. De tank bevat dan nog altijd een reservevolume aan chemie (circa 100 liter of groter), wat de operatoren de kans geeft om de IBC veilig en eenvoudig te vervangen zonder productiestop.
De bufferwerking van ons Safe IBC systeem zorgt ervoor dat er geen productiestilstand is
100% lege IBC met Safe IBC
Vlarem conform IBC systeem
Safe IBC is dampvrij en dus ook veilig
Eenvoudige wisseling van de IBC
Niveaumeting met melding
Stand-alone Safe IBC unit

Enkele voordelen van een Safe IBC.

1. Geen productiestilstand

Door de bufferwerking van het tankje kan de IBC vervangen worden zonder stilstand van het proces. Safe IBC zorgt voor een veilige en vlotte werkomgeving.

2. 100 % lege IBC

Doordat de IBC begint te hellen van het ogenblik dat de IBC onder een bepaald niveau komt zal deze volledig leeglopen in het buffertankje zonder dat er ongewenst chemie in de IBC blijft zitten.

3. Vlarem-conform

Zowel de IBC als het buffertankje staan in een lekbak waarvan de inhoud groter is dan de gezamenlijke inhoud ervan. Bovendien is er een visuele controle van de lekbak mogelijk, waardoor het volgens de Vlarem niet nodig is om hier een lekdetectie op te voorzien.

4. Dampvrij

Eenmaal aangesloten vormt het geheel een gesloten circuit waardoor eventuele dampen geëlimineerd worden. Dit zorgt voor een veilige werkomgeving.

5. Eenvoudige wisseling

De 100% lege IBC is op een eenvoudige en veilige manier te vervangen.

6. Verwittiging wisseling

Door de niveaumeting (optioneel) op het buffertankje is men voortdurend op de hoogte van het nog aanwezige volume chemie, waardoor men op basis van een melding tijdig nieuwe chemie kan bestellen.

7. Stand-alone unit

De Safe IBC kan perfect als stand-alone unit gebouwd worden met geïntegreerde doseerpomp, niveaumeting, sturing en eventueel verplaatsbaar.
<
1
2
3
4
5
6
7
>

Safe IBC systemen in gebruik

Mieke - Hydro Building Systems Benelux

Ook Hydro Building Systems Landen heeft hiervoor gekozen. Veilige handeling van chemische producten en geen verspilling meer.

Peter - Ebema

Wij maken al ruim een jaar gebruik van het Safe IBC systeem. Proper en vooral veilig wisselen van vaten. Wij zijn er zeer tevreden over. Kostenreductie van product omdat het vat helemaal leeg is. Top systeem.